In conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR), te rugam sa ne dai acordul pentru utilizarea fisierelor de tip cookie

Ziua Internationala a Cuvantului Multumesc

Posted by catalin.prodan 12.01.2016 0 Comment(s)

Stiai ca 11 ianuarie este Ziua Internationala a Cuvantului Multumesc?

 

Cand ai spus ultima data multumesc? Poate ca ai rostit cuvantul magic acum o clipa, ieri, in urma cu o saptamana sau acum un an. Dar nu vorbim despre acel multumesc pe care il declari imediat dupa ce ti-ai cumparat o paine proaspata. Nu ma refer la acel multumesc spus din simpla politete sau pentru ca esti un om educat si ai cei 7 ani de acasa. ArtGarage.ro face referire la acel multumesc rostit cuiva drag din tot sufletul. Asadar, reformulam: cand ai spus ultima data multumesc din toata inima?

 

Stiai ca „Multumesc” are o zi internationala a sa? Da! Cuvantul „Multumesc” se sarbatoreste pe 11 ianuarie inca din 1994. La inceput International Thank You Day tinea nici mai mult, nici mai putin de o saptamana. De pe 11 ianuarie, pana pe 18 ianuarie oamenii isi spuneau intruna multumesc. Astazi am pastrat doar data de 11 ianuarie pentru a celebra ziua politetii, asa cum ar mai putea fi declarata aceasta zi minunata, incarcata de recunostinta si emotii.

Cuvantul multumesc provine din urarea „sa traiesti multi ani” care serveste drept multumire pentru cel care a oferit o mana de ajutor sau a facut un bine dezinteresat. Conform declaratiilor facute de anumiti psihologi, cuvantul „multumesc” este o mangaiere verbala si un leac pentru inima atat pentru cei care isi declara multumirea cu sinceritate, cat si pentru cei care primesc frumoasa recunostinta verbala. Multumind cuiva drag pentru ceva, nu faci altceva decat sa transmiti emotii pozitive. Psihologii mai spun ca oamenii care multumesc des sunt si printre cele mai fericite persoane.

Cuvantul „Multumesc” apropie oamenii, ii uneste si-i determina sa se bucure unul de altul. Desi pare greu de crezut, cuvantul „multumesc” sporeste binele si fericirea comuna!

Din punctul nostru de vedere, cuvantul „multumesc” ar trebui sa fie un cuvantul la ordinea zilei, care nu ar trebui sa lipseasca din vocabularul niciunuia dintre noi. Este foarte frumos faptul ca avem o Zi Internationala a Multumescului, insa la fel ca in cazul Zilei Indragostitilor, nu trebuie sa profitam doar de 11 ianuarie si 14 februarie, respectiv 24 februarie, pentru a spune multumesc si te iubesc.

Chiar in aceasta clipa te indemn sa multumesti divinitatii pentru viata pe care o ai, pentru faptul ca esti sanatos, mergi, vorbesti, alergi, respiri, vezi, auzi, simti si poti sa gusti. Multumeste-i lui Dumnezeu si tie insuti pentru acoperisul pe care il ai deasupra capului, pentru mancarea din farfuria ta, pentru jobul pe care il ai si pentru stabilitatea financiara de care te bucurui. Multumeste vietii pentru bucuriile si necazurile primite, toate te-au format si te-au slefuit astfel incat tu sa ajungi la cea mai buna varianta a ta ca persoana. Fii recunoscator pentru gandirea ta limpede, pentru sentimentele tale sincere si pentru faptul ca esti un om bun, incapabil sa faca rautati gratuite.

Ridica-te de pe scaun, pune mana pe telefon si suna-i! Multumeste-le parintilor tai pentru ca ti-au dat viata, te-au educat, te-au ingrijit, te-au sustinut si te-au transformat intr-un om de bine. Multumeste-le parintilor tai pentru faptul ca sunt ingerii tai pazitori. Multumeste intregii tale familii pentru simplu fapt ca exista in viata ta si nu esti singur. Multumeste-le prietenilor tai pentru ca iti sunt alaturi la bine si la greu. Multumeste-le celor care te-au ranit, fara ei nu ai mai fi avut astazi langa tine doar oameni loiali, sinceri si iubitori. Multumeste-le celor care te-au refuzat, fara ei astazi nu ai mai fi fost fiinta ambitioasa si capabila in care te-ai transformat. Multumeste-le celor care te-au facut sa plangi, fara ei astazi nu ai mai fi apreciat adevarata bucurie si fericirea lucrurilor simple. Multumeste-i persoanei iubite pentru ca se afla in dreapta ta! Nu oricine are privilegiul de a-si gasi jumatatea intr-o lume atat de mare. Multumeste copilului tau pentru fericirea pe care ti-o daruieste zi de zi. Multumeste oricui simti nevoia sa ii multumesti! Oriunde te-ai afla, in orice limba, oricui simti, multumeste! Multumindu-le lor, de fapt iti multumesti tie pentru bunele alegeri pe care le-ai facut si iti infrumusetezi propria viata!

Multumeste universului si divinitatii pentru viata pe care o traiesti. Cu bune sau cu rele, TRAIESTI si iti poti imbunatati toate aspectele vietii! Poti si esti capabil sa traiesti o viata echilibrata, frumoasa, prospera, linistita – exact asa cum ti-o doresti!

 

Spune chiar acum multumesc din toata inima celor dragi! Ofera cuvantul magic impreuna cu o floare, o cutie cu bomboane, o cana personalizata, un cadou special sau o simpla sticla de Coca Cola. Cadoul oferit este simbolul care intareste recunostinta simtita!

 

ArtGarage.ro te indeamna sa multumesti! Noi multumim astazi tuturor celor care sunt alaturi de noi de trei ani de zile: cititorilor, clientilor si colaboratorilor nostri! Va multumim ca ne ajutati sa aducem frumusetea trecutului in prezent!  

 

Sa aveti un 2016 minunat din toate punctele de vedere!

Leave a Comment